TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Čočka s vejcem "žába"

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Bylinky dle chuti

Energetická hodnota celkem: 901 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 4, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na troše řepkového oleje opečeme při nižších teplotách vejce. Můžeme ho přiklopit žáruvzdorným hrnkem nebo skleničkou, abychom docílili kulatého tvaru a zbělení žloutku. Čočku můžeme použít buď vařenou, nebo tu z konzervy (slijeme vodu a propláchneme). Dle chuti přidáme bylinky. Z vejce uděláme tělo žabičky, oči vykrojíme z mozzarelly a mrkve, řasy uděláme z pažitky, pusu z červené papriky, nos buď z čočky nebo můžeme pro starší děti použít kousky černé olivy. Nohy dotvoříme z okurky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři