TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový salát s hrachem, pečenou dýní a šunkou

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn, pepř

Energetická hodnota celkem: 3039 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 95, SAFA (g): 4, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1520 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Hrách si předem namočíme a poté uvaříme doměkka. Můžeme použít klasický zelený nebo žlutý hrách, půlený nebo celý (půlený bude rychleji uvařený). Dýni rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme semínka (pokud máme dýni hokkaido, není třeba ji loupat, ostatní druhy oloupeme). Dýni dáme na plech, ochutíme rozmarýnem, zakápneme olejem (olej lze případně vynechat) a pečeme při 180 stupních doměkka (dle velikosti to bude trvat cca 20-30 minut). Upečenou vychladlou dýni pokrájíme na menší kousky. Do mísy dáme polníček a rukolu, přidáme uvařený hrách, dýňový (nebo olivový) olej, osolíme a ochutíme pepřem a nasekaným rozmarýnem. Promícháme a nakonec přidáme pokrájenou šunku a pečenou dýni.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři