TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dalamánky

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

kmín drcený, fenykl, do těsta, kmín celý a hrubá sůl na posyp

Energetická hodnota celkem: 7692 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 377, SAFA (g): 7, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 769 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Z části vlažné vody, droždí, cukru, mouky uděláme kvásek , necháme minimálně hodinu . Pak přidáme syrovátku , zbytek vody mouku s rozmíchaným kořením a solí, nechám pořádně vymíchat v robotu (asi 20minut), necháme těsto kynout pod navlhčenou utěrkou alespoň hodinu. Pak rozdělíme na díly a utvoříme dalamánky , opět necháme nakynout , na povrchu nařízneme, pomašlujeme vlažnou vodou a posypeme celým kmínem a hrubou solí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři