- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná chlebová | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Sůl | 5 |
Lahůdkové droždí | 20 |
voda kohoutková | 200 |
Syrovátka přírodní La Formaggeria | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 2 |
Dochucovadla:
kmín drcený, fenykl, do těsta, kmín celý a hrubá sůl na posyp
Energetická hodnota celkem: 7692 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 377,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 769 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Z části vlažné vody, droždí, cukru, mouky uděláme kvásek , necháme minimálně hodinu . Pak přidáme syrovátku , zbytek vody mouku s rozmíchaným kořením a solí, nechám pořádně vymíchat v robotu (asi 20minut), necháme těsto kynout pod navlhčenou utěrkou alespoň hodinu. Pak rozdělíme na díly a utvoříme dalamánky , opět necháme nakynout , na povrchu nařízneme, pomašlujeme vlažnou vodou a posypeme celým kmínem a hrubou solí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.