- Autor: SueZu
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řepa červená | 350 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 240 |
Balkánský sýr | 90 |
Cibulka jarní | 60 |
Vývar zeleninový | 500 |
Jihočeské máslo 82% | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5723 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 226,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1908 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 75.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na recept si řepu buď předvaříme, anebo již předvařenou koupíme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme stranou. Na másle lehce opražíme rýži (na porci je 80g v suchém stavu), podlijeme cca 300ml vývaru, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vařit za občasného míchání. Až se vývar vstřebá přilijeme dalších 300ml a opět přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme bublat. Tento proces zabere cca 15-20min. Rýže by neměla být zcela rozvařená. Je-li rýže již hotová přidáme rozmixovanou řepu, osolíme a opepříme dle chuti. Po nandání na talíř (tip: zespod pěstí talíř "poboucháme", aby se jídlo hezky rozprostřelo) na risotto nadrobíme balkánský sýr a posypeme jarní cibulkou a dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.