TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Řepové risotto s balkánským sýrem a jarní cibulkou

Zpět
  • Autor: SueZu
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 5723 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 226, SAFA (g): 18, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1908 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 75.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na recept si řepu buď předvaříme, anebo již předvařenou koupíme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme stranou. Na másle lehce opražíme rýži (na porci je 80g v suchém stavu), podlijeme cca 300ml vývaru, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vařit za občasného míchání. Až se vývar vstřebá přilijeme dalších 300ml a opět přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme bublat. Tento proces zabere cca 15-20min. Rýže by neměla být zcela rozvařená. Je-li rýže již hotová přidáme rozmixovanou řepu, osolíme a opepříme dle chuti. Po nandání na talíř (tip: zespod pěstí talíř "poboucháme", aby se jídlo hezky rozprostřelo) na risotto nadrobíme balkánský sýr a posypeme jarní cibulkou a dobrou chuť.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři