- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 750 |
Olej olivový | 50 |
Česnek | 20 |
Cibule | 200 |
Hlíva ústřičná | 400 |
Brambory (syrové) | 750 |
Dochucovadla:
sůl, gulášové koření, kmín, paprika, pepř, mletý muškátový oříšek, trochu chilli, majoránka
Energetická hodnota celkem: 5156 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 154,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 38.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hlívu nakrájíme na drobnější kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Na oleji orestujeme cibuli a česnek, pak přidáme hlívu, osolíme a přisypeme koření. po chvíli přidáme brambory, ještě restujeme, zalijeme vodou nebo vývarem (jen tolik, aby bylo vše akorát potopené). Hlíva moc nezměkne, když jsou měkké brambory, máme hotovo. Nakonec přidáme majoránku případně dále dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.