TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

bramborový guláš s hlívou

Zpět
  • Autor: irenavalterova
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda750
Olej olivový50
Česnek20
Cibule200
Hlíva ústřičná400
Brambory (syrové)750

Dochucovadla:

sůl, gulášové koření, kmín, paprika, pepř, mletý muškátový oříšek, trochu chilli, majoránka

Energetická hodnota celkem: 5156 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 154, SAFA (g): 8, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 38.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hlívu nakrájíme na drobnější kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Na oleji orestujeme cibuli a česnek, pak přidáme hlívu, osolíme a přisypeme koření. po chvíli přidáme brambory, ještě restujeme, zalijeme vodou nebo vývarem (jen tolik, aby bylo vše akorát potopené). Hlíva moc nezměkne, když jsou měkké brambory, máme hotovo. Nakonec přidáme majoránku případně dále dochutíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři