- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 500 |
| Čočka červená (v suchém stavu) | 130 |
| Cibule | 50 |
| Mrkev | 50 |
| Celer řapíkatý | 30 |
| Mouka pšeničná hladká | 30 |
| Strouhanka průměr | 30 |
| Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
Chicken Tikka (nebo podobné indické koření), sůl, pepř, sušený česnek, lžička lahůdkového droždí
Energetická hodnota celkem: 5667 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 120,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Potřebujeme: půl kila mletého kuřecího stehenního masa, 130 g červené čočky, 1 mrkve, kousek řapíkatého celeru, mouku, strouhanku, koření, 1 cibuli Maso s uvařenou, propláchnutou a scezenou čočkou dáme do mísy, okořeníme, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a cibuli. Dochutíme kořením (já použila směs Chicken Tika, sušený česnek, sůl a pepř). Zaprášíme strouhankou a hladkou moukou a promícháme. Tvarujeme karbanátky, které před položením na plech obalíme v troše strouhanky, můžeme jemně posprejovat olejem, aby chytly v troubě zlatavou barvu. Grilujeme/pečeme v troubě na 190 stupňů dozlatova. Počítány jsou dva středně velké karbanátky na porci. Podáváme s vařeným bramborem a dipem ze zakysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






