TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Karbanátky z kuřecího a červené čočky

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Chicken Tikka (nebo podobné indické koření), sůl, pepř, sušený česnek, lžička lahůdkového droždí

Energetická hodnota celkem: 5667 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 120, SAFA (g): 9, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Potřebujeme: půl kila mletého kuřecího stehenního masa, 130 g červené čočky, 1 mrkve, kousek řapíkatého celeru, mouku, strouhanku, koření, 1 cibuli Maso s uvařenou, propláchnutou a scezenou čočkou dáme do mísy, okořeníme, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a cibuli. Dochutíme kořením (já použila směs Chicken Tika, sušený česnek, sůl a pepř). Zaprášíme strouhankou a hladkou moukou a promícháme. Tvarujeme karbanátky, které před položením na plech obalíme v troše strouhanky, můžeme jemně posprejovat olejem, aby chytly v troubě zlatavou barvu. Grilujeme/pečeme v troubě na 190 stupňů dozlatova. Počítány jsou dva středně velké karbanátky na porci. Podáváme s vařeným bramborem a dipem ze zakysané smetany.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři