TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dauphinovy brambory

Zpět
  • Autor: Soumarka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, provensálské koření, sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 6526 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 188, SAFA (g): 32, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1088 kJ

Bílkoviny (g): 8.7, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájím na tenké plátky. Promícháme s lisovaným česnekem, solí a kořením. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme okořeněné brambory a dáme péci do vyhřáté trouby. Ušleháme vejce se smetanou, zalijeme jimi změklé brambory a zapečeme dozlatova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři