- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 3.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Slunečnicová semínka (nesolená) | 10 | 
| Okurka salátová | 15 | 
| Mozzarella 45% | 15 | 
| Chléb žitný kváskový průměr | 150 | 
| Lučina | 50 | 
| Řepa červená | 100 | 
Dochucovadla:
Citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2679 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 21, 
                                                        Tuky (g): 25, 
                                                        Sacharidy (g): 80,
                                                        SAFA (g): 13,
                                                        Cukry (g): 12,
                                                        Vláknina (g): 13,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 893 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 26.7, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Očištěnou červenou řepu uvaříme nebo použijeme už předvařenou řepu. Řepu nastrouháme najemno a smícháme s lučinou nebo vše společně rozmixujeme. Dochutíme citronovou šťávou. Z chleba vykrojíme motýlí křídla a namažeme pomazánkou, dozdobíme slunečnicovými semínky. Tělo motýla vykrojíme z okurky, hlavu uděláme z mozzarelly. Dozdobíme čerstvými klíčky, pažitkou nebo jinak dle vlastní fantazie.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









