TOPlist
Sledujte nás:

* VECERE - Tunakova pomazanka s vejci

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2903 kJ

Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 85, SAFA (g): 8, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 3

Postup přípravy

tuňák ve vlastní šťávě 2 menší plechovky červená cibule (malá ) 1 ks vejce natvrdo 2–3 ks bílý jogurt (smetanový) 2 malé kelímky citronová šťáva z 1/2 citronu majonéza (nemusí být) 2 lžičky čerstvě namletý pepř sůl Dejte vařit dvě vejce. Vložte je do studené vody, osolte a od bodu varu vařte 10 minut. Pokrájejte cibulku opravdu najemno a připravte si domácí majonézu. Vylijte olej z tuňáka, ale kapičku pro chuť tam můžete nechat. Do misky s majonézou přidejte tuňáka, sůl, pepř a přidejte pokrájenou cibulku. Po uvaření vajíček je vychlaďte, oloupejte, nastrouhejte na struhadle najemno a vložte také do misky se surovinami. Pro odlehčení pomazánky dejte 100 g majonézy + 1 malý kelímek bílého jogurtu. Kdo si na odlehčení nehraje, ať přidá 150 až 200 g majonézy. Dle hustoty. Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a zakápněte dle chuti citronem. A můžete podávat. Jako ozdobu můžete posypat pokrájenou pažitkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři