- Autor: guttenovar
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák ve vlastní šťávě | 82 |
Cibule šalotka | 30 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 150 |
Citronová šťáva | 10 |
Chléb toastový bílý průměr | 125 |
Hořčice plnotučná průměr | 15 |
Paprika červená | 150 |
Okurka salátová | 100 |
Energetická hodnota celkem: 2903 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
tuňák ve vlastní šťávě 2 menší plechovky červená cibule (malá ) 1 ks vejce natvrdo 2–3 ks bílý jogurt (smetanový) 2 malé kelímky citronová šťáva z 1/2 citronu majonéza (nemusí být) 2 lžičky čerstvě namletý pepř sůl Dejte vařit dvě vejce. Vložte je do studené vody, osolte a od bodu varu vařte 10 minut. Pokrájejte cibulku opravdu najemno a připravte si domácí majonézu. Vylijte olej z tuňáka, ale kapičku pro chuť tam můžete nechat. Do misky s majonézou přidejte tuňáka, sůl, pepř a přidejte pokrájenou cibulku. Po uvaření vajíček je vychlaďte, oloupejte, nastrouhejte na struhadle najemno a vložte také do misky se surovinami. Pro odlehčení pomazánky dejte 100 g majonézy + 1 malý kelímek bílého jogurtu. Kdo si na odlehčení nehraje, ať přidá 150 až 200 g majonézy. Dle hustoty. Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a zakápněte dle chuti citronem. A můžete podávat. Jako ozdobu můžete posypat pokrájenou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.