- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Olej řepkový | 6 |
| Brokolice | 100 |
| Cizrna sterilovaná | 200 |
| Quinoa (v suchém stavu) | 50 |
| Sůl | 1 |
| Vejce celé (syrové) | 110 |
Dochucovadla:
citronová kůra, kari, česnek
Energetická hodnota celkem: 2817 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 704 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Quinou propláchneme a uvaříme v osolené vodě nebo vývaru. Vaříme cca 15 minut do změknutí a slijeme. Brokolici také uvaříme doměkka a rozšťoucháme společně s vařenou nebo sterilovanou cizrnou šťouchadlem na brambory. Smícháme quinou, směs brokolice a cizrny a dvě vejce. Ochutíme trochou česneku, solí, citronovou kůrou a kari (nebo jiným oblíbeným kořením). Ze směsi tvoříme placičky a opečeme na pánvi na troše oleje z obou stran dozlatova. Placičky lze také péct na plechu v troubě. Hmotnost hotových placiček = 490 g, energetická hodnota na 100 g = 570 kJ. Z uvedeného množství připravíte cca 16 menších placiček.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






