- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Eidam 30% | 25 |
| Brambory zimní | 150 |
| Vejce celá průměr | 30 |
| Oleje (všechny druhy) | 5 |
| Brokolice | 300 |
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 20 |
Energetická hodnota celkem: 1643 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na plátky a povaříme krátce v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme s mlékem. Zapékací misku vytřeme olejem, brokolici vyskládáme do misky, opepříme, zalijeme vaječnou směsí, posypeme sýrem a dáme zapéct. Podáváme s bramborem, ozdobíme jemně sekanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






