TOPlist


Bramborová krémová polévka s houbami

  • Uživatelský recept
  • Autor: TheSmurf
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Chléb celozrnný žitný - černý (Vita Star)30
Mléko polotučné průměr50
Houby čerstvé průměr50
Celer - bulva50
Petržel - kořen50
Mrkev50
Brambory rané150

Energetická hodnota celkem: 1177 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 56 SAFA (g): 1 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Brambory, mrkev, petržel a celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme asi 1 cm nad okraj zeleniny vodou. Vaříme do měkka. Poté osolit, opepřit, přidat majoránku. Polévku společně s mlékem rozmixujeme na krém ozdobíme olejem a houbami, podáváme s žitným chlebem. Místo mrkve lze použít dýni hokaidó.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

01. 05. 2013 10:25

ArrrP

Mňam !

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma