TOPlist


Dýňová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda1500
Mouka pšeničná hladká20
Dýně700
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20

Energetická hodnota celkem: 1948 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 57 SAFA (g): 2 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 325 kJ

Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 9.5 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 2.2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, kousek masoxu, kousek čerstvého zázvoru

Postup přípravy

Zralou dýni zbavíme semen a oloupeme ji, nahrubo nastrouháme nebo drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, dýni na něm osmahneme a vsypeme lžíci hladké mouky. Zalijeme vodou, přidáme strouhaný čerstvý zázvor nebo česnek a vaříme do změknutí dýně (10-15 minut). Chceme-li polévku obzvlášť jemnou, rozmixujeme ji.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 08. 2017 08:41

KruntoradovaL

Výborná

29. 09. 2015 13:00

Letuska

Pokud používáte hokaido není třeba loupat. Rozvari se.

17. 02. 2015 18:31

Marie Terezie

Dýňovou polévku milujeme, dávám na začátku s dýní i cibuli, nezahušťuji moukou, jen rozmixovanou dýní. Kořením čessnekem a pepřem, přidávám zakysanou smetanu. Do talíře ješte petrželku nebo koriandr a trochu parmezánu nebo jiného výrazného sýra. S celozrným chlebem jako večeře nebo lehký oběd.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma