TOPlist


africký kotlík

  • Uživatelský recept
  • Autor: jankakk
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí stehno bez kůže660
Olej palmojádrový, kokosový60
Cuketa50
Česnek20
Mrkev200
Paprika červená200
Celer bulva100
Brokolice400
Zázvor30
Cibulka jarní50
Cibule50
Rajčata konzervovaná500
Víno bílé suché200
Špenátové listy mražené100

Energetická hodnota celkem: 8625 kJ

Bílkoviny (g): 162, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 129 SAFA (g): 66 Cukry (g): 64 Vláknina (g): 45 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1438 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 21.5 SAFA (g): 11 Cukry (g): 10.7 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

zázvor 3 cm kořene, 5 stroužků česneku, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička koriandru, chilli paprička, sůl, pepř.

Postup přípravy

Ve wooku na polovině oleje orestujeme 5 stroužků česneku s nastrouhaným zázvorem, poté restujeme na kousky nakrájené maso. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme zbývající olej, koření a postupně restujeme všechnu zeleninu. Až je zelenina opečená, přidáme zpět maso, zalijeme 2 dcl vína a přidáme 500 g loupaných rajčat. Podlejeme podle potřeby vodou a dusíme 2 hodiny. Na závěr dochutíme pepřem a solí a posypeme čerstnou petrželovou natí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma