- Autor: muriela
 - Doba přípravy (min.): 45
 - Uživatelský recept
 - Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej olivový | 20 | 
| Víno bílé suché | 40 | 
| Sójová omáčka | 10 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 | 
| Cibule | 80 | 
| Paprika červená | 100 | 
| Kukuřice cukrová | 200 | 
| Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 | 
| Kuřecí prsa bez kůže | 500 | 
| Cuketa | 300 | 
Dochucovadla:
sůl, zázvor, tymián
Energetická hodnota celkem: 7822 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 146, 
                                                        Tuky (g): 47, 
                                                        Sacharidy (g): 207,
                                                        SAFA (g): 15,
                                                        Cukry (g): 46,
                                                        Vláknina (g): 25,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1956 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme na jemno, papriku a cuketu na kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okořeníme (zázvor, tymián). Na oleji orestujeme cibuli s trochou tymiánu (sušeného), přidáme maso a zarestujeme, přidáme papriku, zarestujeme, přidáme cuketu a zarestujeme. Zasříkneme vínem, necháme odvařit, přidáme den předem uvařenou rýži, promícháme, přidáme lžíci sojové omáčky, promícháme, přidáme mraženou kukuřici, necháme prohřát. Dochutíme solí.Vypneme vařič a přidáme trochu olivového oleje, promícháme. Na talíři můžeme dozdobit čerstvě natrhanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






