TOPlist


Ryba se zeleninovou čepicí

  • Uživatelský recept
  • Autor: AvajBr
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata konzervovaná200
Filé z tresky (mražené)400
Česnek15
Cuketa150
Paprika červená150
Olej palmojádrový, kokosový15
Víno bílé suché15
Citronová šťáva20

Energetická hodnota celkem: 2481 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 28 SAFA (g): 14 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 620 kJ

Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 7 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 2.3


Dochucovadla:

Sůl, pepř, provensálské koření

Postup přípravy

Filé jsem osušila, vložila těsně vedle sebe do pekáčku. Osolila, opepřila, pokapala citrónovou štávou, bílým vínem a olivovým olejem. Na každou porci jsem dala pár plátků česneku a posypala provensálským kořením. Na to jsem dala loupaná rajčata (vše, vč. šťávy) a rozetřela po všech porcích. Přikryla jsem alobalem a dala na tři hodiny do lednice. Pak jsem si troubu předehřála na 190C - než se ohřála, na rajčata jsem nasypala na kostičky nakrájenou červenou papriku a na ní celý povrch pekáčku pokryla tenkými plátky cukety. Ještě jsem znovu trochu posypala provensálským kořením. Pekla jsem nezakryté cca 45 minut při těch 190C (el. trouba, bez horkovzduchu). 

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma