- Autor: AvajBr
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 300 |
Česnek | 15 |
Mrkev | 60 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 40 |
Šunka dušená Fitness | 40 |
Polenta (v suchém stavu) | 20 |
Vejce celá průměr | 55 |
Brambory vařené | 100 |
Energetická hodnota celkem: 2160 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
1 středně velký květák nebo 300g brokolice ,50 g tvrdého sýra,50 g šunky (nebo jakékoliv uzeniny podle chuti),1x vejce,polenta, petrželová nať, česnek, sůl Květák uvaříme v osolené vodě do měkka, pak jej scedíme. Dáme ho do mísy, kde ho šťouchadlem na brambory "rozšťoucháme". Nakrájíme si sýr na malé kostičky, šunku (já tentokrát použila anglickou slaninu) také na malé kostičky. Ke květáku přidáme vejce, rozmícháme - osolíme, opepříme. Pak zahustíme polentou a nakonec přidáme sýr, šunku a hlavně nasekanou petželku. Těsto musí být dostatečně husté. Placky seje možné smažit na pánvi, já peču v troubě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.