- Autor: Vladula
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bulgur (v suchém stavu) | 140 |
Celer bulva | 160 |
Mrkev | 200 |
Petržel - kořen | 50 |
Dochucovadla:
dle chuti čerstvé bylinky, rozmarýn, asijské koření na ozdobu petrželku
Energetická hodnota celkem: 2900 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ
Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 0.7, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 11.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Osmažíme vodou propláchnutý bulgur, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou. Vody je vzhledem k bulguru dvojnásobné množství. Dochutíme. Ideální je příprava v rýžovaru (já mám domácí pekárnu na přípravu rýže) nebo dusit pod pokličkou dokud se voda nevyvaří. Pozor na připálení - lépe vypnout dříve a nechat dojít. příprava: 10 minut vaření: 15 - 20 minut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.