- Autor: lm.aknel
 - Doba přípravy (min.): 20
 - Uživatelský recept
 - Porce: 10.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Brambory rané | 600 | 
| Kroupy ječné | 320 | 
| Houby sušené průměr | 100 | 
| Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 255 | 
| Celer bulva | 100 | 
| Česnek | 30 | 
| Mouka pšeničná bílá | 50 | 
| Sádlo vepřové škvařené | 35 | 
| Mrkev | 100 | 
| Pastiňák | 100 | 
| Cibule | 130 | 
Dochucovadla:
vegeta, mletý kmín, pepř.
Energetická hodnota celkem: 12188 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 110, 
                                                        Tuky (g): 45, 
                                                        Sacharidy (g): 509,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 71,
                                                        Vláknina (g): 116,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1219 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 50.9, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 11.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Kroupy a sušené houby namočíme (čerstvé nemusíme) do studené vody na noc, před vařením přidáme veškerou zeleninu (cibule, mrkev, petržel,celer, případně i jiné), brambory, koření. vaříme cca 20 min. Vedle si uděláme jíšku (sádlo nebo máslo +hladká mouka), zalijeme trochu studené vody a vlijeme do polévky, promícháme. Přidáme namačkaný česnek ,majoránku a scezené červené sterilované fazole. promícháme, vaříme 2 min a odstavíme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






