- Autor: KARTIMANDUA
 - Doba přípravy (min.): 45
 - Uživatelský recept
 - Porce: 3.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Krůta s kůží průměr | 200 | 
| Cibule | 80 | 
| Sýr nízkotučný tvrdý 20% průměr | 50 | 
| Vejce celá průměr | 40 | 
| Houska vícezrnná | 60 | 
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 | 
| Česnek | 10 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření do mletých mas
Energetická hodnota celkem: 3301 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 69, 
                                                        Tuky (g): 35, 
                                                        Sacharidy (g): 43,
                                                        SAFA (g): 14,
                                                        Cukry (g): 14,
                                                        Vláknina (g): 21,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1100 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 14.3, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Mleté krůtí maso smícháme si cibulí na kostičky, nahrubo nastrouhaným sýrem a 1 malým vajíčkem,prolisovaným česnekem, přidáme celozrnné pečivo namočené v mléce, okořeníme dle chuti. Směs rozetřeme po pekáčku vymazaném olejem asi v 2 centimetrové vrstvě a pečeme v troubě při 200 stupních do zlatova. Krůtí maso lze nahradit vepřovou plecí a vyjde to kaloricky podobně. U vepřového masa vynechávám sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






