TOPlist


Dýňová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Terys66
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Mrkev640
Cibule400
Olej olivový30
Dýně740

Energetická hodnota celkem: 3765 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 141 SAFA (g): 5 Cukry (g): 85 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 628 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 23.5 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 14.2 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl, drcený kmín, vegeta, kurkuma, muškátový oříšek -> vše podle chuti

Postup přípravy

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, vydlabeme hokaido dýni, a i se slupkou ji nakrájíme na velké kousky, očistíme mrkev, nakrájíme na kousky a obojí přihodíme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme 30 minut, poté rozmixujeme a dochutíme muškátovým oříškem, vegetou, solí a drceným kmínem. Podáváme se zakysanou smetanou a krutónky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma