- Autor: Renanei
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 200 |
Rajčata konzervovaná | 50 |
Cibule | 50 |
Mrkev | 50 |
Máslo čerstvé | 10 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 1 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, kari, ocet
Energetická hodnota celkem: 3200 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 800 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na másle se zpění cibulka a nechá zesklovatět, pak se přidá mrkev, trochu se osmahne. Na tuto směs se přidá kari koření - asi malá lžička. Pak se přidá nakrájené loupané rajče a ještě chvíli se to nechá na plameni osmahnout. Pak se přidá červená čočka a vaří se to společně s kostkou zeleninového bujonu. Když jsou ingredience měkké, tak se polévka rozmixuje. Není třeba jí zahušťovat. Dochutíme podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.