- Autor: MartaKosutova
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Mozzarella Italat | 80 |
| Mrkev | 80 |
| Rajčata Cherry | 100 |
| Salát ledový | 400 |
| Ocet Balsamico | 10 |
| Olej olivový | 8 |
| Ředkvičky | 80 |
Dochucovadla:
sušený česnek, bylinková sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1543 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 514 kJ
Bílkoviny (g): 6.7, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Ledový salát natrháme na kousky, 1 mrkev a několik ředkviček (můžeme nahradit kukuřicí nebo žlutou paprikou) očistíme a nastrouháme nahrubo. cherry rajčátka nakrájíme na menší kousky. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru, 1 lžíci octa balsamico, 1 lžíci olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, dle chuti posypeme sušeným česnekem. Podáváme v misce, můžeme ozdobit lžičkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany a posypat slunečnicovými semínky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






