TOPlist
Sledujte nás:

Kuřecí vývar s masem a nudlemi

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)

Dochucovadla:

sůl, nové koření, pepř celý, polévkové koření

Energetická hodnota celkem: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Pečlivě opláchnuté kuře vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou, uvedeme do varu, mírně osolíme, přidáme nové koření a pepř, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na čtvrtky a vše uvaříme téměř doměkka. Uvařené kuře pečlivě vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Domácí nebo průmyslově vyráběné nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme. Potom je scedíme, pečlivě propláchneme, okapané promícháme s připraveným kuřecím masem a zalijeme trochou vývaru. Vývar procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do vývaru při expedici, společně s připraveným masem a nudlemi.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 10. 2011 03:58
Proč je to uvedeno jako vývar, když to s vývarem nemá kromě části ingrediencí nic společného? Vývar se nikdy nepřivádí do varu a ani se nesolí a neochucuje polévkovým kořením. Výraznou chuť si skutečný vývar "zaslouží" pozvolným a dlouhým "vařením".
02. 08. 2011 11:45
Napište komentář...

Naši partneři