- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sůl | 2.5 | 
| Cibule | 20 | 
| Voda | 100 | 
| Mouka pšeničná hladká | 5 | 
| Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 120 | 
| Slanina anglická | 10 | 
| Olej běžný (průměr) | 8 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1229 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 27, 
                                                        Tuky (g): 17, 
                                                        Sacharidy (g): 6,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 1,
                                                        Vláknina (g): 1,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na plátky a částečně na tuku osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, mírně zasmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Povařenou šťávu procedíme, dochutíme ji solí a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









