- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Mléko polotučné průměr | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Strouhanka | 25 |
Vejce celá průměr | 12 |
Česnek | 1 |
Cibule | 4 |
Olej běžný (průměr) | 15 |
Hovězí maso přední průměr (syrové) | 40 |
Vepřová krkovice (syrová) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, majoránka
Energetická hodnota celkem: 2043 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté, jemně umleté maso s cibulí mírně osolíme, přidáme třený česnek, pepř, pečlivě drcenou majoránku, rozmíchané vejce, strouhanku a prosátou mouku a dobře promícháme. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je postupně v prosáté mouce, ve směsi vajec rozmíchaných s mlékem, v prosáté strouhané housce a usmažíme zvolna do nazlátlé barvy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.