TOPlist


Aljašská treska pečená na másle

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2
Máslo10
Mouka pšeničná hladká4
Citrony25
Olej běžný (průměr)8
Treska (syrová)160

Energetická hodnota celkem: 1251 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 5 SAFA (g): 5 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Rybu zbavenou kostí, očištěnou a opláchnutou nakrájíme na porce, kolmo přes hřbet ji nařízneme, do zářezů vložíme plátky pečlivě omytého citronu, tresku osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pánve s dávkou tuku a v troubě rychleji pečeme. Při pečení přeléváme výpekem. Před vyjmutím z trouby přidáme dávku másla, dopečenou rybu přelijeme výpekem s máslem a ihned expedujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma