TOPlist


Databáze potravin

Treska (syrová)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 340 kJ
  • Bílkoviny: 18 g
  • Tuky: 1 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 0.3 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.16 g
Jedná se o mořskou rybu, která se často používá na výrobu filé a dalších rybích výrobků. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Treska obsahuje velmi málo tuku a je vhodné ji zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma