TOPlist


Kuře Garam Masala

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zázvor10
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Citronová šťáva20
Kokosové mléko200
Smetana zakysaná 15%400
Kokos strouhaný15
Česnek10
Cibule120
Rýže dlouhozrnná (uvařená)750
Kuřecí prsa bez kůže500

Energetická hodnota celkem: 11666 kJ

Bílkoviny (g): 156, Tuky (g): 140, Sacharidy (g): 220 SAFA (g): 59 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2333 kJ

Bílkoviny (g): 31.2, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 11.8 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 4.2 Sůl (g): 1.6


Dochucovadla:

sůl, pepř, koření garam masala

Postup přípravy

Den předem si připravíme základ pro omáčku: smícháme zakysanou smetanu s kokosem, citronovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, lžící oleje a kořením(2 lžičky garam masala, půl lžičky pepře, osolíme). Kuřecí prsa osolíme, nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády (olej, zázvor sušený mletý, bazalka, tymián, sojovka, hlt rumu). Na oleji orestujeme cibuli s česnekem, až zesklovatí. Přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme omáčku a vaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko a ještě asi 5 minut vaříme. Podáváme s rýží a třeba s listovým salátem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma