- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 32 |
| Mouka pšeničná hladká | 356 |
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
| Víno bílé suché | 40 |
| Zelí bílé hlávkové | 770 |
| Slanina anglická | 335 |
| Vejce celá průměr | 65 |
Dochucovadla:
sůl, cukr.
Energetická hodnota celkem: 12825 kJ
Bílkoviny (g): 122,
Tuky (g): 128,
Sacharidy (g): 352,
SAFA (g): 57,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2138 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 58.7, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 8.7, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Rozškvaříme slaninu, podusíme zelí, kter mužeme potom osoli a osladit. Dáme vařit hrnec s vodou. Do misky nalijeme mléko přidáme jedno vejce, mírně osolíme a postupně přidáváme hladkou mouku až nám vznikne hmota. (né kaše)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






