- Autor: DrAlice81
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé hlávkové | 1000 |
Mrkev | 300 |
Majonéza (Spak) | 40 |
Smetana zakysaná 15% | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Sůl | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, cukr moučka, dle chuti
Energetická hodnota celkem: 2750 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 98,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 65,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 344 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 8.1, Vláknina (g): 4.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
zelí nakrouháme na hodně jemno, potom posolíme lžičkou soli a mačkáme, až začne pouštět šťávu, k tomu nahrubo nastrouháme dvě velké mrkve, potom zalejeme směsí 40g majonézy a 40g zakysané smetany a 15g cukr moučka, celé promícháme a podáváme, možno přidat pepř, cibulku atd.. dle chuti
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.