TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, saturejka, petrželka

Energetická hodnota celkem: 6650 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 109, Sacharidy (g): 99 SAFA (g): 49 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 13.6, Sacharidy (g): 12.4 SAFA (g): 6.1 Cukry (g): 2.3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Z 4 plátků veky rozmočené ve vodě, mletého masa, 1 cibule, 2 vejce, soli, pepře, saturejky, petrželky uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce. Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme 2 střední brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a 2 PL rýže, vaříme 15 minut. Potom přidáme 1 oloupané pokrájené rajče. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme. Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři