- Autor: Baall
 - Doba přípravy (min.): 35
 - Uživatelský recept
 - Porce: 6.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 | 
| Kapr | 200 | 
| Mrkev | 25 | 
| Petržel - kořen | 25 | 
| Celer bulva | 30 | 
| Máslo čerstvé | 40 | 
| Polévkový mix mražený (Findus) | 150 | 
| Česnek | 8 | 
| Cibulka jarní | 30 | 
| Pažitka | 45 | 
Dochucovadla:
Sůl, pepř celý 5 ks i mletý, nové koření 3 ks, bobkový list 1 ks, muškátový květ, pažitka hrst
Energetická hodnota celkem: 2822 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 43, 
                                                        Tuky (g): 46, 
                                                        Sacharidy (g): 23,
                                                        SAFA (g): 26,
                                                        Cukry (g): 13,
                                                        Vláknina (g): 10,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 470 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na másle si osmahneme na nudličky kořenovou zeleninu jako na svíčkovou; (kdo má rád na kostky, my používáme jemně nastrouhané nudličky). Zeleninu zalijeme vodou cca) 500 ml. a necháme bublat V 2.hrnci dáme vařit hlavu zbavenou šupin a žaber cca 10 min.; vodu přes jemný cedník nalijeme do zeleninové polévky osolíme. Obereme maso z hlavy a přidáme do polévky. Pro ty co nemají rádi výraznou rybí chuť, stačí nasypat ještě cca) 15 dkg.zeleninové směsi na polévku. Zahustíme žlutou jíškou (nemusí být, záleží na hustotě vývaru a vnitřnosti také trochu ") Přidáme dobře oprané pokrájené vnitřnosti a vaříme min.20 min. (Já si vnitřnosti osmahnu na pánvičce bokem s dvěma stroužky česneku a jarní cibulkou) Před podáváním okořeníme tlučeným květem, zelenou pažitkou. Podáváme s osmaženou houskou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






