- Autor: Mikulenka74
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 150 |
Mrkev | 70 |
Cibule | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka špaldová celozrnná | 15 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, kari
Energetická hodnota celkem: 3163 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1582 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočka se uvaří do rozvaření na kaši. Nechá se zchladnout. Mezitím na lžíci oleje se orestuje nadrobno nasekaná cibule, nastrouhaná mrkev a nakonec se přidá prolisovaný česnek. Tato směs se promíchá s rozvařenou čočkou, přidá se vejce, kari, mouka. Na plech s pečícím papírem se klade lžící těsto. Karbanátky se pečou 30 min na 200 C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.