TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí tortilla z celozrnné mouky

Zpět

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl5
Olej olivový15
Voda75
Mouka pšeničná celozrnná175

Energetická hodnota celkem: 3042 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 114, SAFA (g): 8, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 608 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 22.8, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Všechno zamícháme do sebe a vypracujeme v poměrně dost tuhé těsto, které necháme zabalené ve fólii minimálně půl hoďky odpočinou. Těsto si rozdělíme na 5 dílů a z každého vyválíme placku (silnou cca 2 mm). Válení těsta je trochu. Válíte, válíte, válíte, nadáváte, že jste ty tortilly radši nekoupili, válíte, válíte a válíte. Rozpálíme pánev, ideálně s nepřilnavým povrchem, na nejvyšší možnou teplotu. Stáhneme ohřev na střední stupeň a mrksneme tam tortillu na sucho na cca 20 vteřin z každé strany. Je to opravdu hned. Hotové tortilly se dávají buď do igelitového sáčku a nebo do navlhčené utěrky, aby neztvrdly.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři