- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Česnek | 10 |
Jikry | 250 |
Kapr | 400 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 100 |
Cibule | 100 |
Petržel - kořen | 50 |
Máslo čerstvé | 20 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový oříšek, muškátový květ, pepř mletý, majoránka, petrželka
Energetická hodnota celkem: 5302 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1326 kJ
Bílkoviny (g): 34.8, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Do slané vody s cibulí a česnekem dám vařit kapří hlavu, "břicha" a kostru se zbytkem masa (kapří filety skončí v jiném pokrmu). Do druhého kastrolu dám vařit jikry, mlíčí a vnitřnosti (také se solí, česnekem a cibulí). Po změknutí masa scedím oba vývary a spojím je (přiměřené množství). Po vychlazení oberu maso z kostí a většinu rozmixuji v části vývaru. Úhlednější kousky a jikry s mlíčím nakrájím nadrobno. Na másle zpěním cibulku, a přidám mrkev, celer a petržel nastrouhané na jemném struhadle. Po osmažení zaliji vývarem, přidám rozmixované maso a kousky masa a provařím. Ochutím muškátovým oříškem a květem (opatrně), čerstvě mletým pepřem, špetkou majoránky a prolisovaného česneku. Nakonec vklepnu vajíčko a dozdobím petrželkou (je-li).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.