TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vánoční rybí polévka

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, muškátový oříšek, muškátový květ, pepř mletý, majoránka, petrželka

Energetická hodnota celkem: 5302 kJ

Bílkoviny (g): 139, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 24, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1326 kJ

Bílkoviny (g): 34.8, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Do slané vody s cibulí a česnekem dám vařit kapří hlavu, "břicha" a kostru se zbytkem masa (kapří filety skončí v jiném pokrmu). Do druhého kastrolu dám vařit jikry, mlíčí a vnitřnosti (také se solí, česnekem a cibulí). Po změknutí masa scedím oba vývary a spojím je (přiměřené množství). Po vychlazení oberu maso z kostí a většinu rozmixuji v části vývaru. Úhlednější kousky a jikry s mlíčím nakrájím nadrobno. Na másle zpěním cibulku, a přidám mrkev, celer a petržel nastrouhané na jemném struhadle. Po osmažení zaliji vývarem, přidám rozmixované maso a kousky masa a provařím. Ochutím muškátovým oříškem a květem (opatrně), čerstvě mletým pepřem, špetkou majoránky a prolisovaného česneku. Nakonec vklepnu vajíčko a dozdobím petrželkou (je-li).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři