TOPlist
Sledujte nás:

Citronové kuře

Zpět
  • Autor: manek
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bazalka, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 6412 kJ

Bílkoviny (g): 172, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 38, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1603 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a máslo. V tuku opečeme kuřecí porce z obou stran dočervena a vyjmeme je. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a 3 minuty restujeme při střední teplotě. Přidáme bazalku, bobkový list, citronovou šťávu a kůru, vodu, pepř a sůl, vrátíme opečené kuře, a uvedeme do varu. Nádobu přiklopíme, snížíme teplotu na minimum a dusíme 40 minut, dokud není kuře zcela měkké. Odstraníme bobkový list, vyjmeme kuře a zeleninu a omáčku zredukujeme, dokud nezhoustne. Pokud je omáčka příliš kyselá, dochutíme ji špetkou cukru. Podáváme s podušenou zeleninou, přelité omáčkou a ozdobené měsíčky citronu. Jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo rýže.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři