- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 140 |
Citrony | 170 |
Mrkev | 100 |
Celer řapíkatý | 100 |
Cibule | 50 |
Olej olivový | 20 |
Máslo čerstvé | 25 |
Kuře bez kůže průměr | 800 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 6412 kJ
Bílkoviny (g): 172,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1603 kJ
Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a máslo. V tuku opečeme kuřecí porce z obou stran dočervena a vyjmeme je. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a 3 minuty restujeme při střední teplotě. Přidáme bazalku, bobkový list, citronovou šťávu a kůru, vodu, pepř a sůl, vrátíme opečené kuře, a uvedeme do varu. Nádobu přiklopíme, snížíme teplotu na minimum a dusíme 40 minut, dokud není kuře zcela měkké. Odstraníme bobkový list, vyjmeme kuře a zeleninu a omáčku zredukujeme, dokud nezhoustne. Pokud je omáčka příliš kyselá, dochutíme ji špetkou cukru. Podáváme s podušenou zeleninou, přelité omáčkou a ozdobené měsíčky citronu. Jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo rýže.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.