- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 20 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Mrkev | 50 |
Cibule | 50 |
Okurky sterilované průměr | 100 |
Filé z tresky (mražené) | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3408 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 487 kJ
Bílkoviny (g): 13.6, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 3.9, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Filé dáme vařit do menšího množství osolené vody s octem (jen aby bylo potopené). Uvaříme do měkka - doba varu záleží na jeho kvalitě. Vyjmeme je z vody, necháme vychladnout a prsty rozdrobíme na malé kousky. Do poloměkka uvařenou mrkev a kyselou okurku nakrájíme na drobnější kostičky, cibuli na velmi drobné kousky a přidáme k rybě. V zakysané smetaně rozmícháme hořčici. Přidáme ji k pevným surovinám, promícháme a vše dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem. Salát dáme na několik hodin do chladničky, aby se proležel.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.