TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

KUŘECÍ TACOS S RAJČATOVOU SALSOU A FAZOLOVÝM SALÁTEM

Zpět
  • Autor: flora.cz
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, koriandr

Energetická hodnota celkem: 4141 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 129, SAFA (g): 5, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2071 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 64.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Návod k přípravě: Předehřejte troubu na 125 °C. Nakrájejte rajčata na velmi malé kousky. Oloupejte a najemno nasekejte cibuli a česnek, koriandr nasekejte na hrubé kousky. Nastrouhejte kůru z limetky. Limetku pak rozpulte, z jedné poloviny vymačkejte šťávu a druhou polovinu rozkrojte na dva kusy. Propláchněte kukuřici a fazole a slijte z nich zbylou vodu. Návod k přípravě fazolového salátu: Smíchejte fazole, kukuřici, 2/3 najemno nakrájených rajčat, ½ cibule, ½ koriandru, ½ limetkové šťávy a špetku mletého chilli. Pokud chcete, přidejte i omáčku z chilli papriček. Poté směs uložte do lednice a nechte chvíli odstát, aby se chutě promísily. Návod k přípravě salsy: Smíchejte zbylá rajčata a cibuli, ½ zbylého koriandru, ½ česneku, 2 čajové lžičky limetkové šťávy a špetku mletého chilli. Nasekejte kuřecí prsa nadrobno tak, aby se maso podobalo mletému. Poté je smíchejte s ½ čajové lžičky mletého chilli a zbytkem česneku. Dejte taco placky do vyhřáté trouby a pečte podle instrukcí na obalu. V malé misce smíchejte rostlinný tuk Flora pro.activ, kůru z limetky, několik kapek limetkové šťávy a ½ polévkové lžíce koriandru. Orestujte kuře bez tuku v nepřilnavé pánvi (cca 5–6 minut), pak vypněte vařič, vmíchejte limetkovou směs s rostlinným tukem Flora pro.activ a nechte minutu odstát. Přidejte koření podle chuti. Naplňte teplé taco placky kuřecím masem a salsou. Dejte na dva talíře, posypte zbylým koriandrem a podávejte s kouskem limetky a fazolovým salátem.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 07. 2015 02:17
určitě to skvěle chutná

Naši partneři