- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Dýně hokkaido | 750 |
| Olej olivový | 30 |
| Zeleninový vývar | 600 |
| Slunečnicová semínka | 60 |
| Smetana zakysaná 12% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř. česnek, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 4867 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 811 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Dýni opečeme s olejem a kořením dle chuti. Změklou dýni rozmixujeme do hladka přidáme k vývaru dochutíme a necháme přejít varem. Potom přidáme smetanu. Podáváme ozdobené opraženými slunečnicovými semínky a zakápnuté olejem (olivovýn, dýňovým...)..
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






