TOPlist


KUŘECÍ PRSÍČKA NA KOŘENOVÉ ZELENINĚ

  • Uživatelský recept
  • Autor: ffloa
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těstoviny celozrnné uvařené (nesolené)450
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)300
Mouka pšeničná hladká15
Petržel - kořen40
Celer bulva120
Cibule90
Mrkev150
Olej běžný (průměr)20

Energetická hodnota celkem: 5678 kJ

Bílkoviny (g): 101, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 172 SAFA (g): 5 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1893 kJ

Bílkoviny (g): 33.7, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 57.3 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 8.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, bujon Alnatura (zeleninový nebo kuřecí), bobkový list, nové koření

Postup přípravy

Na oleji zpěním cibulku, přidám nakrájené maso, osolím, opepřím, orestuji. Přidám na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu(mrkev, celer, petržel, může být i kedlubna atd.), zaliju vodou, přidám koření a 1/2bujonu Alnatura a nechám vařit až do změknutí. Na závěr, je-li třeba zahustím moukou a dochutím. Dozdobím petželkou nebo pažitkou. Podávám s těstovinami, ale může být i rýže či brambory. Nebo taky nic. :-) Dobrou chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma