- Autor: ffloa
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 3.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Těstoviny celozrnné uvařené (nesolené) | 450 | 
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 300 | 
| Mouka pšeničná hladká | 15 | 
| Petržel - kořen | 40 | 
| Celer bulva | 120 | 
| Cibule | 90 | 
| Mrkev | 150 | 
| Olej běžný (průměr) | 20 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, bujon Alnatura (zeleninový nebo kuřecí), bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 5678 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 101, 
                                                        Tuky (g): 28, 
                                                        Sacharidy (g): 172,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 21,
                                                        Vláknina (g): 25,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1893 kJ
Bílkoviny (g): 33.7, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 57.3, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji zpěním cibulku, přidám nakrájené maso, osolím, opepřím, orestuji. Přidám na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu(mrkev, celer, petržel, může být i kedlubna atd.), zaliju vodou, přidám koření a 1/2bujonu Alnatura a nechám vařit až do změknutí. Na závěr, je-li třeba zahustím moukou a dochutím. Dozdobím petželkou nebo pažitkou. Podávám s těstovinami, ale může být i rýže či brambory. Nebo taky nic. :-) Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






