- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně (syrová) | 500 |
Olej řepkový | 40 |
Cibule | 120 |
Pilos Jogurt smetanový bílý | 300 |
Hořčice dijonská | 40 |
Paprika červená | 150 |
Brambory pozdní | 600 |
Máslo čerstvé nesolené | 20 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, paprika
Energetická hodnota celkem: 9211 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 116,
Sacharidy (g): 139,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2303 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 34.8, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nudličky masa a necháme zatáhnout. Přidáme pokrájenou papriku a zarestujeme. Jogurt smícháme s hořčicí a kořením. přidáme k masu a dusíme do měkka. Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na plátky 1 cm , naskládáme na plech a pečeme. Máslo utřeme s česnekem a solí a před dopečením brambory tímto potřeme. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.