- Autor: cettia
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Pohanka loupaná kroupy | 100 | 
| Cibule | 100 | 
| Česnek | 30 | 
| Okurky sterilované průměr | 70 | 
| Hořčice plnotučná průměr | 30 | 
| Olej běžný (průměr) | 15 | 
| Lahůdkové droždí | 7 | 
Dochucovadla:
Majoránka, pepř, sůl.
Energetická hodnota celkem: 2626 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 18, 
                                                        Tuky (g): 20, 
                                                        Sacharidy (g): 96,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 11,
                                                        Vláknina (g): 8,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 657 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Pohanku zalijeme dvojnásobným objemem vody a osolíme. Vaříme 3 minuty a necháme 30 minut dojít pod pokličkou. Osmažíme do zlatova dvě cibule nadrobno nakrájené a na plátky nakrájený česnek. Pohanku, cibulku s česnekem, nadrobno nakrájenou okurku, hořčici, lahůdkové droždí a majoránku smícháme.Vše dochutíme solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









