TOPlist


Kuřecí kari

  • Uživatelský recept
  • Autor: tomai
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže650
Zázvor10
Papričky chilli10
Mrkev30
Žampiony50
Cibule150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Kokosové mléko400
Rybí omáčka10
Citrony10

Energetická hodnota celkem: 7584 kJ

Bílkoviny (g): 162, Tuky (g): 109, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 70 Cukry (g): 33 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1896 kJ

Bílkoviny (g): 40.5, Tuky (g): 27.3, Sacharidy (g): 12 SAFA (g): 17.5 Cukry (g): 8.3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

lžíce kari pasta, sezam tahin

Postup přípravy

kuřecí maso na oleji osmahneme, přidáme na krájenou cibuli, zázvor, chilli papričky, žampiony, mrkev a osmahneme. Přidáme lžíci rybí omáčky, lžiřku kari pasty a sezamové pasty tahin. Podlijeme a přidáme kokosové mléko, dvě kolečka citrónu a prohřejeme asi 15 minut. Podáváme s čínskými (vietnamskými) nudlemi. Přidáme-li vývar, máme z hlavního jídla výtečnou ostrou polévku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma