TOPlist


Čočka po indicku

  • Uživatelský recept
  • Autor: Simmonska
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Paprika žlutá 20
Cibulka jarní15
Pórek10
Olej běžný (průměr)7
Rajčata 200
Čočka červená (v suchém stavu)200

Energetická hodnota celkem: 3139 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 113 SAFA (g): 1 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 785 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 28.3 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 2.5 Vláknina (g): 8.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, kari, mletá sladká paprika, sušené chilli, kmín, zázvor

Postup přípravy

Na oleji orestujeme pórek, přidáme nakrájenou žlutou papriku, posypeme sušenou sladkou paprikou a opět chvili restujeme. Pak přidáme propláchnutou červenou čočku, na kostky nakrájená rajčata, promícháme, přidáme kari, sůl, pepř, sušený či čerstvý zázvor (opatrně na množství) a špetku chilli. Vše dobře promícháme, zalijeme vodou a vaříme do měkka (až vznikne víceméně kašovitá hmota). Na závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku a necháme zlehka zatáhnout. Podávat poté můžeme klidně jako přílohu k uzenému, nebo k jiným masům. Vhodné i jako příloha k masu sojovému.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma