- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika žlutá | 20 |
Cibulka jarní | 15 |
Pórek | 10 |
Olej běžný (průměr) | 7 |
Rajčata | 200 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari, mletá sladká paprika, sušené chilli, kmín, zázvor
Energetická hodnota celkem: 3139 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 785 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji orestujeme pórek, přidáme nakrájenou žlutou papriku, posypeme sušenou sladkou paprikou a opět chvili restujeme. Pak přidáme propláchnutou červenou čočku, na kostky nakrájená rajčata, promícháme, přidáme kari, sůl, pepř, sušený či čerstvý zázvor (opatrně na množství) a špetku chilli. Vše dobře promícháme, zalijeme vodou a vaříme do měkka (až vznikne víceméně kašovitá hmota). Na závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku a necháme zlehka zatáhnout. Podávat poté můžeme klidně jako přílohu k uzenému, nebo k jiným masům. Vhodné i jako příloha k masu sojovému.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.