TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čočka po indicku

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kari, mletá sladká paprika, sušené chilli, kmín, zázvor

Energetická hodnota celkem: 3139 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 113, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 34, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 785 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na oleji orestujeme pórek, přidáme nakrájenou žlutou papriku, posypeme sušenou sladkou paprikou a opět chvili restujeme. Pak přidáme propláchnutou červenou čočku, na kostky nakrájená rajčata, promícháme, přidáme kari, sůl, pepř, sušený či čerstvý zázvor (opatrně na množství) a špetku chilli. Vše dobře promícháme, zalijeme vodou a vaříme do měkka (až vznikne víceméně kašovitá hmota). Na závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku a necháme zlehka zatáhnout. Podávat poté můžeme klidně jako přílohu k uzenému, nebo k jiným masům. Vhodné i jako příloha k masu sojovému.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři