TOPlist


Jahodová bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Simmonska
  • Porce: 17.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)165
Cukr bílý (řepný, třtinový)160
Mouka pšeničná polohrubá250
Kypřící prášek do pečiva13
Cukr vanilkový8
Máslo čerstvé nesolené200
Jahody250

Energetická hodnota celkem: 14137 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 182, Sacharidy (g): 375 SAFA (g): 87 Cukry (g): 184 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 832 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 10.7, Sacharidy (g): 22.1 SAFA (g): 5.1 Cukry (g): 10.8 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

citronová šťáva

Postup přípravy

Z rozpuštěného másla, moučkového cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto. Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citrónovou šťávu a nakonec přímo v těstě rozšleháme jahody (množství jahod používáme přiměřené). Těsto, které je tužší, přendáme do vymazané a vysypané formy. Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C. Po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem. Bábovka je na menší formu.

Fotografie





Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma