TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jahodová bábovka

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 17.00

Ingredience

Dochucovadla:

citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 14137 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 182, Sacharidy (g): 375, SAFA (g): 107, Cukry (g): 184, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 832 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 10.7, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Z rozpuštěného másla, moučkového cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto. Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citrónovou šťávu a nakonec přímo v těstě rozšleháme jahody (množství jahod používáme přiměřené). Těsto, které je tužší, přendáme do vymazané a vysypané formy. Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C. Po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem. Bábovka je na menší formu.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři